Αποτύπωμα μιας Εξέγερσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Tα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας « Αποτύπωμα μιας Εξέγερσης» στο ανακαινισμένο κτίριο της  οικίας,  Θεοτοκοπούλου 34 έγιναν την Πέμπτη 23/5/2018 με μεγάλη συμμετοχή.

Εκ μέρους του  Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής ο Στέλιος Φενέκος, έδωσε το περίγραμμα της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στο Παρίσι λίγο πριν από το ξέσπασμα αλλά και κατά την διάρκεια της εξέγερσης που έμελε να σημαδέψει όχι μόνο την Γαλλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη και ανέδειξε τους προβληματισμούς που προκύπτουν μισό αιώνα μετά το Μάη του ’68.

Ο  Άγγελος Μενεγάτος, μέσα από μια  γλαφυρή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση μας έδωσε εκτός από την βιωματική του εμπειρία,  πληροφορίες  σχετικά με τα γεγονότα του Μάη οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές.

Ο  Κώστας Βαλλής  εκ μέρους του επαγγελματικού συλλόγου «Αλυσίδα» της 5ης δημοτικής κοινότητας διηύθυνε με εξαιρετικό τρόπο την συζήτηση.

Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείων  Λυκείων είχε μια δυναμική παρουσία και προήγαγε τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα διάλογο που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Λαμπρή , τους υπευθύνους διαχείρισης του κτιρίου, τον Παναγιώτη Μαμαλή, πρόεδρο της Ένωσης  Αποφοίτων Λεοντείων Λυκείων,  για την εξαιρετική του τοποθέτηση καθώς και τον Γιώργο Δανόπουλο  που κάλυψε με τον φακό του την εκδήλωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Βελισσάριο Κοσσυβάκη  από την New Star Art Cinema για την παραχώρηση του αρχείου του χωρίς την συμβολή του οποίου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η έκθεση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε άλλους, ο σκηνοθέτης Τάκης Κατσέλης , ο φωτογράφος Γιάννης Σκουλάς  και η εικαστικός Άννα Τσαμκόσογλου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο στο κοινό καθημερινά από τις 12.00 έως τις 19.00 μέχρι τις 6 Ιουνίου 2018.

DSC_1557DSC_1573DSC_1639

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s