ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – SUSTAINABLE WORK

ΕΡΓΑΣΙΑ

Η δραματική εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί σε δραματικά ποσοστά ανεργίας, υποαπασχόλησης, αδήλωτης εργασίας, απλήρωτης εργασίας, συνθήκες εργασίας όπου δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ασφάλεια.
Σε αυτό το ζοφερό κλίμα , υπάρχει αδυναμία αξιοποίησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μια σχεδιασμένη στρατηγική ανάπτυξης , ενώ στρεβλώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και το αρνητικό εργασιακό κλίμα αδυνατούν να καλλιεργήσουν δημιουργική και καινοτομική σκέψη.
Η χρόνια δοκιμασία ολόκληρων κλάδων, οδηγεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία εκτός παραγωγικής διαδικασίας με αποτέλεσμα να χάνεται η συνέχεια και να καθίσταται δυσαναπλήρωτη με τραγικές επιπτώσεις για το μέλλον διαφόρων κλάδων.
H παρατεταμένη κρίση οδηγεί σε οικονομική μετανάστευση αξιόλογου δυναμικού. Η έλλειψη σχεδίου διαφύλαξης δεσμών με την χώρα και υποστήριξης του στις χώρες εγκατάστασης δημιουργεί συνθήκες μόνιμης απώλειας.
Επιπλέον κρίνεται επιβεβλημένος ο επαναπροσανατολισμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια μιας αειφόρου ανάπτυξης , αξιοποιώντας τον σημαντικότερο της κεφάλαιο –την ανθρώπινη εργασία για να επιβιώσει και διακριθεί στις διεθνείς αγορές. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα ως απαραίτητος μοχλός ανάπτυξης της κοινωνίας και να στηριχθεί με υπηρεσίες και γνώση που θα λειτουργούν ανταποδοτικά στην κοινωνία.
Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής ερευνά και παρεμβαίνει με δράσεις με στόχο αλλαγές και βελτιώσεις σε αυτούς τους παράγοντες για Καλύτερη Εργασία.

 

hhhhhhhvf

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s